PRIMITIVO DI MANDURIA - PUGLIA - PRIMITIVO DI MANDURIA | E-SHOP PRAHAVINO.CZ

Menu
Ciao
Přejít na obsah
Varvaglione - Vigne e Vini


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo del Salento
Oblast: Itálie, Apulie (Taranto)
Vinifikace: Víno zraje v barikových
sudech 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Elegantní
rubínová barva. Výrazná vůně
s ovocnými tóny zralých švestek,
třešňové marmelády, kakaa, koření,
tabákových listů a vanilky.
Dobrá struktura. Měkká
chuť s vyzrálými tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se ke grilovanému
masu, těstovinám a pizze.
Ideální teplota k podávání: 18° C
Skladem
Sleva Sleva
235Kč
DO KOŠÍKU
Masseria Altemura

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 15 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařství: Masseria Altemura
Země původu: Itálie
Charakteristické znaky: Víno
se prezentuje výraznou rubínovou
barvou s pomerančovými
reflexy. Vůně je bohatá s tóny
švestek, lesního ovoce, balzamika,
bylinek a bílého pepře.
Chuť je plná, vyvážená a měkká.
Vynikající perzistence. Víno zraje
12 měsíců v barikových sudech.
Víno a gastronomie: Hodí
se ke grilovanému červenému
masu, těstovinám s rajčatovou
omáčkou, vyzrálým sýrům
a kořenitým pokrmům. Krásně
si jej vychutnáte i samotné.
Ideální teplota k podávání: 16° C
Skladem
Sleva Sleva
443Kč
DO KOŠÍKU
Varvaglione - Vigne e Vini


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo del Salento
Oblast: Itálie, Apulie - provincie
města Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 24-28° C.
Po malolaktické fermentaci víno
zraje v barikových sudech
po dobu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Velmi
elegantní rubínová barva. Výrazná
vůně s ovocnými tóny zralých
švestek, třešňové marmelády
a kakaa je doplněná jemným
kořenitým aroma s vanilkovým
závěrem. Víno s dobrou strukturou.
Měkká chuť je bohatá na vyzrálé
třísloviny.
Gastronomie: Hodí
se k červenému masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem
Sleva Sleva
215Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo di Puglia Igp
Varvaglione - Vigne e Vini

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 15-28° C.
Charakteristické znaky: Víno
provází rubínová barva s fialovými
odlesky. Vůně je odrůdově
charakteristická, velmi výrazná
a připomíná červené ovoce
naložené v alkoholu a švestkovou
marmeládu s kořenitými tóny
lékořice a sušeného ovoce.
Na patře je plné, měkké, vyvážené
a s dobrou strukturou.
Gastronomie: Víno, které se hodí
téměř ke každému chodu.
Doporučujeme zejména
k červenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem
Sleva Sleva
179Kč
DO KOŠÍKU
Cantine San Marzano

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Ruční sběr se provádí
začátkem září, kdy hrozny vykazují
plnou zralost. Hrozny se umisťují
do malých přepravek, aby nedošlo
k jejich znehodnocení. 80% hroznů
maceruje 18 dní. Zbývajících 20%
podstupuje maceraci 25 dní společně
s místními kvasinkami při
kontrolované teplotě 24-26°C.
Víno zraje v nejkvalitnějších
sudech barrique z francouzského
a amerického dubu 12 měsíců.
Charakteristické znaky: Vyjímečné
víno pocházející z 60letých vinic.
Barva je temná až neprůhledná
s vysokou viskozitou. Vůně
je výrazná, široká a komplexní s tóny
švestek, třešňové marmelády,
přezrálého černého lesního ovoce,
kakaa a tabáku. Lehce kořenité
aroma. Chuť je velmi nasládlá
se stopou hroznového cukru a ovoce.
Přestože je neskutečně plné, působí
díky ušlechtilým taninům elegantně
a vyváženě. V závěru se objevují
stopy kakaa, kávy a vanilky.
Jedinečné víno, které je díky svému
původu a náročnosti přípravy
k dispozici ve velmi omezeném
množství.
Gastronomie: Hodí se k červeným
masům a zvěřině, hutným pokrmům
a omáčkám. Rovněž vynikající
pouze samotné k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C
Skladem
Sleva Sleva
649Kč
DO KOŠÍKU
Vigneti del Salento

Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Objem alkoholu: 14%
Vinifikace: Hrozny jsou jemným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Kontrolované kvašení po dobu 8-10
dní s průběžnou betonáží. Školení
vína a malolaktická fermentace
probíhá v nerezových tancích.
Víno zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického
dubu po dobu 6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná komplexní vůně s tóny
drobného lesního ovoce, exotického
koření a třešní. Víno s velkou
strukturou na patře působí plným
a teplým dojmem. Nadchne svojí
vyvážeností mezi elegantní
tříslovinou a bohatou chutí. Víno
je perzistentní s nezaměnitelným
charakterem. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Excelentní k bohatým
předkrmům a jehněčímu masu. Hodí
se také ke zvěřině s náročnějšími
omáčkami a hrubozrným těstovinám.
Doporučujeme k pečeným
a grilovaným úpravám masa
a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem
Sleva Sleva
285Kč
DO KOŠÍKU
Cantine San Marzano

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Vinifikace: Vinobraní se obvykle
provádí 2. týden v září. Macerace
s kontrolovanou teplotou po dobu
cca 10 dní je následována
alkoholovou fermentací
s vybranými kvasinkami. Víno
zraje v sudech barrique
z francouzského a amerického
dubu 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s fialovými odlesky.
Opulentní a šťavnatá vůně, která
připománá zralé třešně, švestky,
sušené ovoce s příjemnými tóny
vanilky a kakaa. Víno výrazné
struktury, která je změkčená
příjemným teplem odrůdy Primitivo.
Plná chuť s bohatou ovocností
a jemnou tříslovinou. Dlouhý závěr.
Gastronomie: Dobrý společník
k hutným předkrmům, jehněčímu,
zvěřině s výraznými omáčkami
a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem
Sleva Sleva
299Kč
DO KOŠÍKU
Mottura

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařská oblast: Apulie (Salento)
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá
ručně. Hrozny jsou před
zpracováním důkladně tříděny.
Víno zraje 6 měsíců v barikových
sudech z francouzského dubu
a po nalahvování ještě 2-3 měsíce
v láhvi.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná a zářivá červená
barva. Vůně je intenzivní s tóny
zralého červeného ovoce, třešní,
borůvek, vanilky a aromatických
bylinek. Chuť je plná, dlouhotrvající
s příjemnými tříslovinami.
Gastronomie: Hodí
se k pečenému jehněčímu masu
a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C
Není k dispozici
Sleva Sleva
259Kč
DO KOŠÍKU
Cantine San Marzano

Červené víno, suché.
Vinařství: San Marzano
Vinařská oblast: Apulie
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Vinobraní se provádí
ručně v poslední dekádě srpna.
Macerace s kontrolovanou
teplotou po dobu cca 10 dní
je následována alkoholovou
fermentací s vybranými
kvasinkami. Víno zraje v oceli.
Charakteristické znaky: Víno
provází velmi výrazná rubínová
barva s fialovými odlesky.
Vůně je komplexní, šťavnatá
a kořenitá s tóny švestky,
třešně, sušených lesních
bobulových plodů, vanilky
a rozmarýnu. Chuť je měkká,
harmonická a plná.
Víno je díky jemným
tříslovinám dobře pitelné
a velmi příjemné. Bohatá
ovocnost a pevná páteř
v pozvolném závěru.
Gastronomie: Vynikající
k hutným předkrmům,
červenému masu,
zvěřině a tvrdým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16° C
Skladem
179Kč
DO KOŠÍKU
Surani

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie
Vinifikace: Hrozny se na keřích
révy nechávají přezrát. Macerace
se slupkami 20 dní při kontrolované
teplotě 25 - 28° C. Víno zraje
v dubových barikových sudech
6 - 8 měsíců, během kterého
se taniny zakulatí a víno získá
krásnou strukturu.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva
a vůně s tóny červeného ovoce
a koření. Na patře je měkké,
vyvážené a plné s hebkými
tříslovinami.
Gastronomie: Hodí se k pokrmům
výrazné chuti, k těstovinám, zvěřině,
červenému masu a vyzrálým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem
Sleva Sleva
275Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo di Manduria
Varvaglione - Vigne e Vini

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie (Manduria)
Vinifikace: Po malolaktické
fermentaci víno zraje 8 měsíců
v barikových sudech
z francouzského dubu.
Charakteristické znaky: Červená
barva s fialovými odlesky. Výrazná
vůně připomíná ovoce naložené
v alkoholu, švestkovou marmeládu,
koření, sušené ovoce a lékořici.
Na patře je plné, měkké a vyvážené.
Gastronomie: Hodí se k červenému
masu a těstovinám.
Ideální teplota k podávání: 17°C
Skladem
Sleva Sleva
229Kč
DO KOŠÍKU
Varvaglione - Vigne e Vini

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie (Leporano)
Vinifikace: Po malolaktické
fermentaci víno zraje 8 měsíců
ve francouzských sudech toneaux.
Charakteristické znaky: Červená
barva s fialovými odlesky.
Vůně je výrazná s tóny ovocné
marmelády, černého rybízu,
ostružin, třešní, kakaa a lékořice.
Na patře je plné, zaoblené
s vynikající perzistencí.
Příjemný aromatický závěr.
Gastronomie: Skvěle se hodí
ke grilovanému a dušenému
masu i zelenině, výrazným
omáčkám, hustým polévkám.
Ideální teplota k podávání: 17°C
Skladem
Sleva Sleva
275Kč
DO KOŠÍKU
Varvaglione - Vigne e Vini

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 15%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie (Leporano)
Vinifikace: Po malolaktické
fermentaci víno zraje
v barikových sudech
z amerického a francouzského
dubu 14 měsíců.
Charakteristické znaky: Temně
rudá barva s fialovými odlesky.
Vůně je opulentní s ovocnými
tóny černého rybízu a zralých
švestek. Aroma ovocné
marmelády doplňují jemné
stopy kakaa a vanilky.
Na patře je vyvážené
a perzistentní.
Lahodná chuť s dlouhým
závěrem.
Gastronomie: Doprovodí
červené maso, zvěřinu
a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18°C
Skladem
Sleva Sleva
659Kč
DO KOŠÍKU
Vigneti del Salento

Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Farnese Vini
Odrůda: 100% Primitivo
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny jsou šetrným
způsobem sebrány a odstopkovány.
Rmutace probíhá v co nejkratším
časovém rozmezí. Macerace
při kontrolované teplotě 8-10° C
s průběžnou betonáží. Školení vína
a malolaktická fermentace probíhá
v nerezových tancích.
Charakteristické znaky: Intenzivní
rubínová barva s fialovými odlesky.
Výrazná ovocná vůně s tóny černých
lesních plodů a kompotovaného ovoce.
Na patře je plné, měkké, harmonické
a příjemně hřejivé s jemně nasládlou
tříslovinkou. Víno připravené
ke konzumaci.
Gastronomie: Hodí se k bohatým
předkrmům, červenému masu, zvěřině
a středně vyzrálým sýrům. Vhodné
v kombinaci s tomatovými omáčkami.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem
Sleva Sleva
185Kč
DO KOŠÍKU
Varvaglione


Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo di Manduria
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Réva je sbírána ručně
do dřevěných bedýnek a velmi přísně
tříděna, aby se do výroby tohoto
Primitiva dostaly pouze nejkvalitnější
hrozny. Vinifikace a macerace
probíhají při kontrolované teplotě
26 - 28° C. Po ukončení malolaktické
fermentace víno zraje v barikových
sudech nejméně 10 měsíců.
Charakteristické znaky: Rubínová
barva. Buket je plný s tóny červeného
ovoce. Na patře je zakulacené a
měkké. Chuť je krásně aromatická
a připomíná marmeládu a lesní
podrost. Vynikající červené víno,
které svojí výraznou strukturou
a elegancí s noblesou reprezentuje
svoji oblast původu.
Gastronomie: Výborný společník
ke zvěřině a hutným pokrmům
z červeného masa.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem
Sleva Sleva
549Kč
DO KOŠÍKU
Cantina Carlo Botter

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařství: Carlo Botter
Země původu: Itálie
Charakteristické znaky:
Víno provází červená až jantarová
barva. Vůně je bohatá, výrazná
s tóny červeného ovoce, švestek
a višní. Na patře je plné, lahodné
s dobrou strukturou. Chuť nese
stopu ostružin, třešní a zralého
ovoce. Měkké třísloviny a příjemná
kyselinka jsou v rovnováze.
Víno a gastronomie: Doprovodí
sýry, pečené vepřové maso,
hovězím steaky, zvěřinu.
Ideální teplota k podávání: 19° C
Skladem
Sleva Sleva
199Kč
DO KOŠÍKU
Vigneti del Salento

Červené víno, suché.
Oblast: Apulie, Salento
Vinařství: Vigneti del Salento
Odrůda: 50% Primitivo, 50% Merlot
Objem alkoholu: 13,5%
Vinifikace: Hrozny obou odrůd jsou
jemnýmVzpůsobem sebrány
a odstopkovány. Společná rmutace
v co nejkratším časovém rozmezí.
Kontrolované kvašení po dobu
8-10 dní s průběžnou betonáží.
Školení vína a malolaktická
fermentace probíhá v nerezových
tancích. Víno zraje v sudech
barrique z francouzského
a amerického dubu po dobu
6-8 měsíců.
Charakteristické znaky: Bohaté
červené víno s elegantním projevem.
Intenzivní rubínová barva.
Vůně je výrazná s tóny zralého
červeného ovoce, třešní a lesního
podrostu s letmou stopou skořice.
Na intenzivní jemně kořenité aroma
navazuje exploze chutí s hřejivým
a velmi perzistentním dozvukem.
Na závěr příjemně překvapí nasládlá
tříslovina. Velmi sofistikované víno
pro náročného konzumenta.
Gastronomie: Vynikající k bohatým
předkrmům, červenému masu
i zvěřině. Hodí se k vyzrálým sýrům.
Vychutnáte si jej i samotné. Vhodné
k meditaci.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C

Skladem
Sleva Sleva
249Kč
DO KOŠÍKU
Varvaglione - Vigne e Vini

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Vinařství: Varvaglione
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Taranto
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány
za rozbřesku a okamžitě přemístěny
do sklepa vinařství. Víno zraje
v barikových sudech 9 měsíců.
Charakteristické znaky: Plná
červená barva s fialovými odlesky.
Ovocné tóny černého rybízu
a ostružin se snoubí s kořenitou
stopou muškátového oříšku,
lékořice, čokolády a vanilky, jež
se tvoří z kontaktu vína se dřevem
během zrání. Nižší obsah alkoholu
je podpořen příjemnou kyselinkou,
která vínu dodává vyváženost,
jiskru a žádoucí délku v chuti.
Víno má svěží strukturu. Na patře
převazuje stopa ovoce a kokosu.
Velmi dobré červené víno
vyráběno v BIO produkci
s noblesou reprezentuje
jižní Itálii.
Gastronomie: Víno se hodí
k těstovinám, rizotům, bílému
masu a čerstvým sýrům.
Ideální teplota k podávání: 18° C
Skladem
Sleva Sleva
239Kč
DO KOŠÍKU
Cantine Paradiso

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie - Manduria
Vinifikace: Vinobraní se provádí
poslední týden v srpnu. Hrozny
jsou přemístěny do vinného sklepa,
kde jsou roztřízeny, odstopkovány
a rozdrceny. Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 25 - 28° C
po dobu 10 dnů.Víno je jemně
vylisováno. Část zraje
v barikových sudech a část
v ocelových tancích 6 měsíců.
Charakteristické znaky: Výrazná
fialová barva. Vůně je zřetelně
ovocná s kořenitou stopou
charakteristickou pro odrůdu
Primitivo. Na patře je nádherně
šťavnaté, měkké s dobrou
strukturou.
Gastronomie: Hodí se k červenému
masu a sýrům.
Ideální teplota k podávání: 16 -18° C
Skladem
Sleva Sleva
225Kč
DO KOŠÍKU
Primitivo Since 1974
SKLADEM 5 ks
ročník 2019
Tenute Eméra

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 15%
Odrůda: 100% Primitivo
Vinařství: Tenute Eméra
Země původu: Itálie, Apulie
Charakteristické znaky:
Víno provází výrazná rubínová
barva s fialovými odlesky. Buket je bohatý
s tóny zralého červeného ovoce. Na patře
je plné, lahodné, harmonické s výraznou
ovocnou stopou. Dlouhý závěr. Víno je
možné archivovat po dobu 8-10 let.
Víno a gastronomie: Doprovodí červené
maso, italské těstoviny a vyzrálé sýry.
Ideální teplota k podávání: 18-20°C
Skladem
Sleva Sleva
429Kč
DO KOŠÍKU
Pirovano

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14 %
Odrůda: 100% Primitivo
Země původu: Itálie
Vinařství: Cantine Pirovano
Vinifikace: Klasický způsob
vinifikace modrých odrůd.
Charakteristické znaky: Víno
provází tmavá červená barva.
Výrazná vůně s tóny fialek,
kompotovaného ovoce,
švestek, kakaa a ušlechtilé
kůže láká k ochutnání. Na patře
je koncentrované se zaoblenými
taniny a stopou zralých třešní.
Vanilkový závěr.
Víno a gastronomie: Doplní
pečené a grilované červené maso.
Ideální teplota k podávání: 16-18° C
Skladem
Sleva Sleva
219Kč
DO KOŠÍKU
12 e Mezzo - Varvaglione

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 12,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie (Taranto)
Vinifikace: Po malolaktické
fermentaci víno zraje 12 měsíců
v barikových sudech z amerického
dubu.
Charakteristické znaky: Elegantní
rubínová barva. Výrazná vůně
s tóny zralých švestek, vanilky,
tabákových listů a kakaa. Lahodná,
jemně kořenitá chuť s vanilkovým
závěrem.
Gastronomie: Skvěle se hodí
ke grilovanému masu, těstovinám
a pizze.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C
Skladem
Sleva Sleva
215Kč
DO KOŠÍKU
Varvaglione - Vigne e Vini

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14,5%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie (Taranto)
Vinifikace: Macerace probíhá
při kontrolované teplotě 26° C.
Nakvašování hroznů na rmutu
probíhá i po dokončení
malolaktické fermentace.
Víno zraje ve velkoobjemových
dubových sudech minimálně
18 měsíců a poté ještě 9 měsíců
v ocelových tancích.
Charakteristické znaky: Výrazná
rubínová barva s granátovými
reflexy. Vůně je opulentní s tóny
zralého červeného ovoce,
sušeného fíku, třešní naložených
v alkoholu a vanilky, které
pocházejí z kontaktu vína
se dřevem. Na patře je široké,
komplexní, strukturované
s dobrou perzistencí.
Aromatické ovocné tóny
a stopy černého pepře a karafiátu
změkčují chuťový vjem.
Dlouhý závěr.
Gastronomie: Skvěle se hodí
k červenému masu a zvěřině.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C
Skladem
Sleva Sleva
970Kč
DO KOŠÍKU
Varvaglione - Vigne e Vini

Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 14%
Odrůda: 100% Primitivo
Oblast: Itálie, Apulie (Taranto)
Vinifikace: Po malolaktické
fermentaci víno zraje 3 měsíce
ve francouzských sudech toneaux.
Charakteristické znaky: Tmavě
červená barva. Výrazná ovocná
vůně. Plná, čistá a jemně kořenitá
chuť se zaoblenými tříslovinami.
Gastronomie: Doplní
středomořskou kuchyni, červené
maso a těstoviny.
Ideální teplota k podávání: 16-18°C
Skladem
Sleva Sleva
259Kč
DO KOŠÍKU
.
info@prahavino.cz
ZKUSTE A POCHOPÍTE
ALESPOŇ 1 ZA ŽIVOT .
musíte ochutnat odrůdu
vybranou pro oslavy zvolení papeže
Benedikta XIII (rok 1724)
ZKUSTE A POCHOPÍTE
musíte ochutnat odrůdu
vybranou pro oslavy zvolení papeže
Benedikta XIII (rok 1724)
info@prahavino.cz
Doručení po celé ČR ZDARMA již od  2 490,-
+ DÁREK  ke každé objednávce (od 6 ks)
Chuť Itálie s.r.o  -  IČO: 29089298  -  DIČ: CZ29089298
Návrat na obsah