NERO D´AVOLA DOP - POZDNÍ SBĚR
BIO ORGANIC - APPASSIMENTO - ZENSA 2022
Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13,5 %
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Trapani, Sicílie
Vinařství: Zensa
Odrůda: 100 % Nero d´Avola
Oblast produkce: Bobule pocházejí z keřů s velmi nízkou výnosností. Vinice jsou vysázeny v oblasti
města Trapani, na italském ostrově Sicílii. Keře jsou vedeny systémem Guyot. Průměrné stáří keřů
je 20-35 let s hustotou výsadby cca 4500 hlav / ha. BIO produkce.
Vinifikace: 20% hroznů se sbírá ručně v polovině září. Sběr je prováděn do malých bedýnek
o nosnosti cca 5 Kg. Hrozny se nechávají doschnout ve speciálních místnostech, zvaných "fruttaio",
ve kterých je zajištěn stálý proud vzduchu a kde je kontrolovaná vlhkost.
Hrozny zde zůstávají cca 10-15 dní. Zbytek hroznů je sebráno v pozdním sběru (appassimento)
o cca 10-15 dní. Obě dvě části hroznů se dále zpracovávají společně.
Po odstopkování nejsou hrozny lisovány. Toto umožní udržet slupku bobulí neporušenou. Při následné
maceraci dochází k maximální extrakci barviva. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě 23-25°C
po dobu 8-10 dní. V první fázi fermentace je mošt často promícháván. Tímto dochází k měkké extrakci
aromat a tříslovin. Následně se přidávají kvasinky a může začít malolaktická fermentace.
20% vína zraje 4-5 měsíců v barikových sudech z amerického dubu.
Charakteristické znaky: Tmavá červená barva. Výrazný ovocný buket s tóny třešní, švestek a černého
rybízu. Na patře je mocné, příjemné, s velkou hloubkou a výraznou chutí.
Sametová a měkká chuť s dlouhým a perzistentním závěrem. Doporučujeme!
Gastronomie: Hodí se k bohatým těstovinovým pokrmům a červenému masu.
Alergeny: obsahuje siřičitany
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C.
Zensa - 0,75 l
Červené víno, suché.
Charakteristické znaky: Víno
vyrobené v pozdním sběru
metodou appassimento.
Víno provází tmavá červená barva.
Buket je ovocný s tóny třešní,
švestek a černého rybízu.
Na patře je mocné, příjemné,
s velkou hloubkou a výraznou chutí.
Sametová a měkká chuť
s perzistentním závěrem.
Doporučujeme!
Červené víno, suché.
Charakteristické znaky: Víno
vyrobené v pozdním sběru
metodou appassimento.
Víno provází tmavá červená barva.
Buket je ovocný s tóny třešní,
švestek a černého rybízu.
Na patře je mocné, příjemné,
s velkou hloubkou a výraznou chutí.
Sametová a měkká chuť
s perzistentním závěrem.
Doporučujeme!
Skladem
229 Kč
DO KOŠÍKU
Nero d´Avola BIO - 6 Ks
Zensa - Appassimento - 0,75 l
Skladem
1 374 Kč
DO KOŠÍKU
Nero d´Avola BIO - 12 Ks
Zensa - Appassimento - 0,75 l
Skladem
2 748 Kč
DO KOŠÍKU
Nero d´Avola BIO - 24 Ks
Zensa - Appassimento - 0,75 l
Skladem
5 496 Kč
DO KOŠÍKU
Vinařství: Zensa
i osobitost vinných odrůd.