Chianti BIO BISKERO DOCG
colli Senesi - Salcheto 2020
Červené víno, suché.
Vinařství: Salcheto
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 85% Sangiovese, 8% Canaiolo, 7% Mammolo
Katerogie: BIO kvalita
Oblast: Itálie, Toscana
Označení vinice: Poggio Piglia - 9 ha
Výnos na 1 ha: 80 -90 q
Roční produkce: 80 000 lahví
Vinifikace: Vinobraní se provádí pouze ručně v době, kdy hrozny dosáhnou maximální zralosti.
Hrozny jsou sebrány, důkladně roztříděny a odstopkovány.
Kvašení probíhá na vybraných lokálních kvasinkách.
30% vína zraje 4 měsíce v sudech tonneaux z amerického dubu o objemu 300 L.
Po dokončení zrání je víno nalahvováno a před uvedením do prodeje zraje ve sklepě další 3 měsíce.
Charakteristické znaky: Víno provází rubínová barva s jiskrným okrajem. Středně intenzivní aroma
nabízí paletu červených peckovin, jako jsou třešně nebo černý rybíz. Víno má lehčí tělo.
V chuti nalezneme výrazné tóny třešní, malin a rybízu. Svěží dochuť rybízových listů.
Elegantní, klasické, velmi příjemně pitelné Sangiovese.
Analytická data: PH 3,63. Obsah kyselin 5,59. Zbytkové cukry 1,3 g/ L.
Ideální teplota k podávání: 18 - 20° C
Gastronomie: Doplní toskánské salámy a prosciutto.

Vinous Antonio Galloni - point 86/100

Červené víno, suché.
Kategorie: BIO kvalita
Objem alkoholu: 13%
Odrůda: 85% Sangiovese,
8% Canaiolo, 7% Mammolo
Oblast: Itálie, Toscana
Vinifikace: Vinifikace probíhá bez
použití siřičitanů. 30% vína zraje
4 měsíce v sudech tonneaux
z amerického dubu o objemu
300 L.
Charakteristické znaky: Víno
provází rubínová barva s jiskrným
okrajem. Středně intenzivní aroma
nabízí paletu červených peckovin,
třešní a černého rybízu. Víno
má lehčí tělo. Na patře převažují
tóny třešní, malin a rybízu. Svěží
dochuť rybízových listů. Elegantní,
klasické, velmi příjemně pitelné
Sangiovese.
Gastronomie: Doplní toskánské
salámy a prosciutto.
Ideální teplota k podávání: 18-20° C




Vinařství Salcheto